Хроники Праздников

Хроники Праздников
ХРОНіКі СВЯТАЎ.
 
Кожны дзень –
гэта нейкая Дата.
Ці там, хто калісь нарадзіўся...
Ці там, нехта,
калісьці помер...
 
А, чамусьці,
аднолькава – Свята.
Гэта – памяць такая,
гісторыя.
 
Так спрадвеку вядзецца у Сьвеце,
чалавек нейкі –
лЮдзям запомніўся.
Ці – вучоным ён быў,
ці – паэтам...
і – Чалавецтву пакінуў каштоўнасці.
 
А бывае,
што Зла мнагавата
з чалавека –
ўсяму чалавеччаму Дому...
 
І тады – святкавальная Дата,
гэта Дзень,
калі Гад гэты помер...
*+*
ноччу на Лоджыі, у Мінску