в дорогу

Подайте мила матінко
 
Мені води
 
І не питайте , рідная.
 
Чому й куди
 
доріженькою стеляться
 
мої сліди
 
Чи вернуться-невернуться
 
вони сюди?....
 
 
Зацвіте по весні наша вишня в саду
 
І зігріє той цвіт любі мамині очі
 
Що в далеких світах діти щастя знайдуть
 
А печаль їх мине-серце вірити хоче.
 
 
 
Ой, люба моя матінко,
 
Вже й ніч встає...
 
Дитячий сон під стріхою
 
Гніздечко в"є....
 
І тільки ти, єдиная,
 
біля вікна
 
над білою хустиною
 
Стоїш сумна....