задуваєш свічки на святкових тортах

все минає, ти ж знаєш, і злидні і зливи і зло
і хоча тобі й не щастило у грі в лотерею
і любов, правду кажучи, також не твій "коньок"
але ж в біса десь є і для тебе ясний клаптик неба

з точки А в точку Б прокладаєш до щастя маршрут
об'їзними, розбитими часом і фурами автошляхами
все біжиш і біжиш, а оглянешся - й знову ти тут
серед старих проблем безпорадно розводиш руками

як вокзальний перон провінційного міста
тихо дивишся в слід проїжджаючим повз вагонам
замісилось життя у буденне  тісто
поділивши твій час по чиїхось чужих законах

задуваєш свічки на святкових тортах
поступово тьмянієш до кольору сірої маси
проводжаєш в минуле і мрії, і друзів
допиваєш вино і об тишу недопалки гасиш