Не кувай зязюля.

Не кувай зязюля.
Пра гады жыццёвыя, на белым гэтым свеце,
Не кувай зязюля раніцай у лесе.
Няма болей радасці – дарагое стала на патрэбу
І жыццё само, і кавалак хлеба…
Ад жыцця такого і ад гэтай долі,
Без цябе зязюля сумна на душы і у сэрдцы болі.
Кожны дзень турботы, як пражыць той дзень-
Не пазнаць хваробы, не сатлець, як пень…
Витебск-Веремеюк С