Я малюватиму портрет

Я малюватиму портрет:
Людина й доля на папері.
Не скопіюєш трафарет!
Це – відголосок в цілій ері.
 
Бо тільки тут моє життя
Таке нещадне і прекрасне…
Цьому немає вороття -
Промінчик світла не погасне!
 
Я малюватиму пейзаж:
То захід сонця на палітрі.
Проте і він не знає краж,
Бо наче спалах у повітрі.
 
Натхнення, миле, відгукнись
Моєму серцю в час прозріння!
Щоб образи всі збереглись -
Не пропливали майоріння!
 
Я намалюю натюрморт:
Життя скінченного пориви,
Його неповторимий сорт
Не викличуть чужі мотиви.
 
Нехай проноситься життя
У ритмі штриха й акварелі,
Етюдів повних відчуття,
Не сновидінням у постелі!
 
17.11.2010