Волошкова пісня

Що вже й жито соковите!
Хтось сипнув волошок в жито:
Голубіє світанкова
Нам надія волошкова ...
Синє небо! Дай-но синьки!
Чоловікові - для жінки,
Жінці - хай для чоловіка:
Сині очі в нас од віку ...
Синьоокі й білобрисі
Із волошок почалися,
З притолоченого жита:
Почалися, щоби жити -
Діти!!!
 
27.08.2005р.
Взято із збірки "Печаль одинака"