Святки

Святки
Святки у січні відзначають,
Весілля, радість на очах.
Після Різдва піст наступає,
Василь Великий – на устах.
 
Богоявлення всі чекають,
Висять розшиті рушники,
До Водохрещення готують,
Сорочки, плахи, чобітки.
 
А за вікном гуляє вітер,
І крутить віхолу зима,
Сипле снігом аж під стріху,
Ось такі в святки дива.
 
Водохрещення здійсниться,
І наступить благодать.
Серце радісно заб’ється,
Дзвони в церкві задзвонять.