Пригоди бабусі Зими
Перину бабуся Зима підбивала
І ненароком її розірвала,
Посипалось з неї білесеньке пір"я,
Лежить у саду та у нас на подвір"ї.
А вітер-пустун його далі поніс
На поле і луг, на дерева у ліс,
Далеко-далеко, що звідси й не видно,
На чому ж це спатиме Зимонька бідна?
І плаче вона, покотились сльозинки,
Мороз перетворює їх на крижинки.
Зимо-бабусенько, ти не журися,
А за роботу мерщій вже берися:
Візьми упіймай ту пір"їну найбільшу
І нею казки пиши, а, може й вірші,
Картини малюй, плети бісером срібним,
Щоб всі милувалися витвором дивним.
2016 р.