Люди ми чи тварі бездушні?

Чом ми люди такі тварі бездушні?
 
Чому не бережем, не цінуємо?
 
Природу ганьбуємо, бумажку цілуємо
А землю забруднюєм,
 
Дітям своїм майбутнє життя будуємо,
а все ж таки його ми й руйнуємо,
 
У братів меньших його відбираємо,
а натомість нічого й немаємо.
 
Війною країну розширяємо і нею ж її захищаємо,
 
І у не винних цим же життя забираємо.
 
Вдихнім життя по новому і відкриймо очі на нього.
 
Довкола краса тай годі, цінуй, люби і землю бережи і всім перекажи,
 
Щоб природу ми спасли і сенс свого життя знайшли.