Евгений Бортницкий Вот только мысли о весне

И снится мне листок осины,
Лист тополиный, золотой.
И снятся красные рябины
Что вдоль дорожки полосой,
 
Которой бегал до криницы,
Ногой ступая вглубь воды,
И мне тут сказки, небылицы
Шептали дивные сады...
 
Как ивы, видел, мыли косы.
Я ветра слышал шум и гам.
Я знал, как плачут утром росы
на реверансе сонным дням.
 
И снится мне листок осины,
Отчизны осень снится мне -
Дождей холодных волосины,
Вот только мысли о весне...
 
Яўген Бартніцкі Вось толькі думкі аб вясьне...
 
І сьніцца мне лісток асіны,
Таполі лісьце залатой.
І сьняцца ў чырвані рабіны
Уздоўж сьцяжынкі паласой,
 
Якою бегаў да крыніцы,
Нагой ступаў у глыб вады
І чуў як казкі, таямніцы
Шапталі мне палі, сады...
 
Як вербы, бачыў, мылі косы
І ветру шэлест чуў і гам,
Я чуў, як плачуць ранкам росы
На павітаньне сонным дням.
 
І сьніцца мне лісток асіны,
Радзімы восень сьніцца мне -
Дажджоў халодных валасіны,
Вось толькі думкі аб вясьне...