Господиня зима

Заколисана вітром заснула зима,
Не шеберхне ніде.Срібне місячне сяйво
Теж гойдається тихо, тікає пітьма,
Темну постать свою по кутках десь ховає.
 
Під ногами сніжок на морозі скрипить
І старезні дуби всі стоять, мов сторожа,
Із м"якенької хвої у зимоньки ложе,
Натомилась вона, то ж нехай ще поспить.
 
Вранці знову до рук біле сито візьме,
Кучугур височенних насіє-навіє,
Що вона господиня хай кожен збагне
І виконує справно її повеління.
 
2016 р.