А я вас помню, і кахаю...

А  я  вас  помню, і  кахаю...
Я ўспамінаю позірк ваш цягучы,
намёк усмешкі вашых губ...
Здалося мне,
што я вам надакучыў.
І бачу, што зусім я вам ня люб...
 
І я пайшоў у пустач Края...
Бо, пустач – Сьвет,
дзе вас няма,
ніхто мяне дзе – не кахае,
душа ў пакутах дзе – адна...
 
Я ўспамінаю вашы вочы,
кудысьці гледзячыя ўбок...
І разумею – вам няўмочы,
пабыць са мною тут,
удвох...
 
І я зышоў,
у смутак Края...
Бо, смутак там – дзе вас няма,
ніхто мяне там не чакае –
душа бадзяецца адна...
 
І ўспамінаю вас я з больлю,
да вас зусім не маю зла –
кахаць ня можна па няволі,
а ў вас няма ка мне цяпла...
 
Бывайце,
я у іншым Крае –
дзе не збываецца вясна,
дзе я вас помню, і кахаю,
дзе вас, любоў мая, няма...
*+*
ноччу, на Лоджыі