ЧЕРВОНА ТОНКА СТРІЧКА..

ЧЕРВОНА ТОНКА СТРІЧКА..
Дівча згаса,неначе тліє свічка,
І Біблія лежить біля грудей.
А у косах червона тонка стрічка,
Що відрізняє від усіх людей.
 
Стоїть дівча,молитву промовляє
До тих ікон ,що сили придають…
З синіх очей сльоза біжить-збігає.
А довгі вії темну тінь кладуть.
 
Була любов. Вир почуттів та віра,
Обіцянки та теплі відчуття…
Надія в майбуття…сліпа довіра,
Яка й згубила не одне життя.
 
Один лиш крок ,щоб схибити навічно!..
І вирок той у скронях відбива:
ВІЛ-СНІД,Чума двадцятого сторічча
Від розпачу серденько розрива!..
 
Ні лікарі,ні ліки закордонні
Зі смертного не витягнуть ярма.
Родина зрозуміла,що у доні
Хвороба і майбутнього нема…
 
Згасло дівча ,зітліло наче свічка,
А поряд мати плачучи сидить,
Впліта собі у коси чорну стрічку,
Гадає ,як на світі далі жить…
 
В тім світі де прийдешнього чекання
І де радіють кожній новій днині,
Де зустрічі і де палке кохання,
Де донечка …лежить… у домовині…
 
* * *
Я хочу, щоб були здорові люди!
Щоб нація не виродилась вщент!
Цінуй життя,бо іншого не буде,
бо це лиш мить...лише один момент!
 
17.11.2018р.