мехри дил(тадж)
Гуле дорам,ки ҳамеша -аз шаб то руз ва аз руз то шаб
сабзу шукуфон аст
Гуле дорам,ки аз шаб то руз ,аз руз то шаб ,
додгохи арзу рози ман аст
Гуле дорам,ки на борон,на гирдобу тугьени дахр
Уро фурутан нахохад кард!
Гуле дорам,ки шаб то руз,аз руз то шаб,
Хофизи хушхону маро у -химоятгар
Аз шаб то руз,аз руз то шаб...
Шукуфон бош,хамеша ,эй гул - мехри дил!
Бо завки ишк,бо завки зиндагони
Шукуфон бош...!
Мехри дил- зинда аст -
Бо шабнами сахаргохон..
Бо чилои ахтарони шаб,
Бо нигохи гарм ,
Бо нам -нами борону бо абри тирамохи сард
Бо он шукуфтанхои бахори,
Бо он суруди руди кухи ,
Бо рангинкамони баъди борон,
Бо он лахза, ки мусаввир шуд зимистон,.
Кашида руи шиша накши дидор ..
Зинда аст , бо хар лахзаи зиндагони !
Бо табассуму бо сухбати гарму самими....
Мехри зиндаги хеч кам набояд шуд!
Дар бахри зиндаги шино кардан-худ бахт асту
Он -дурр...
Зиндаги бахт асту.. шеър гуфтан
дар он маъмулу маъкулу макбул !
Махфитат Шукухи
12,02
21,11,2018