кисса (тадж)
Ман киссахо бигуям
Аз боби зиндагони,
Ки дар хар яки он
Хаст нури мехрубони
Аз хуршед бигуям,
Чун хар сахар биеяд
Аз гулу шабнам хонам
Бо хар барги нафисаш..
Аз борони нам-нам..
Сухан басе шунидам..
Гуфт:"Хар катраи ман..
Мехри осмон буридаст "
Бахор гар биеяд ,
Он киссае хуше... хаст,
Чун бахорон овард
Он дидори ганимат....
Аз хар барги дарахтон..
Киссае ман шунидам..
Онро навиштам бо мехр..
Бо матну бо мазмунаш
Тирамохи хазонрез..
Бас киссахо бигуяд,
Аз киссаи шурам...
Лек ман сухан нагуям
Киссаеро нагуям ,
К-он шуру талх ояд
Як катраи ашкам ..
Аз он нишони ояд .....
Шуморо кисса гуям..
Бо мехру бо мухаббат.
Аз рузи шодиву бахт
На аз шаби сиехам
Дил киссаи шураш..
Дар худ нихон дорад
Лек ..ногахон гохе
Фигон ..аз он барояд ...
Ман киссахо дорам
Аз боби зиндагони...
Ки аз хар кадомаш
Гох ашку ..
гох мехр бирезад...
Махфират Шукухи
12,56
20,11,2018