Цвіт папороті

Цвіт папороті

Аудиозапись

Йди крізь терни, ламай ненадійну загородь…
Тільки не сколихни полохливу удачу:
Там, під вікнами, росте папороть.
Раптом вона зацвіте, а я не побачу?
 
Тисни мовчанням, словами проймай, мов шпицями,
Та за гранню спокус ще далеко до Раю.
Десь в паралельних порталах літає Жар-птиця.
Раптом прилине в мій сад, а я не спіймаю?
 
Смійся загрозливо, руки лови у тенета,
Тільки залиш мені волі, хоч краплю.
Десь Білий кролик спішитиме, як ракета,
Раптом в Країну чудес я із ним не потраплю?
 
Дотики ніжні, лише на повіках паморозь…
Вікна закриті тобі вже повік не пробачу.
Там, у саду, розкинула листя папороть.
І вона цвіте. Тільки я не бачу.