Ещё ноябрь... (на украинском языке)

Ещё ноябрь... (на украинском языке)
ЩЕ ЛИСТОПАД
 
Ще листопад, а листячка немає.
Руді та жовті зблякли килими,
І гуси – десь в далекім теплім краї…
Женуть вітри вороння чорні зграї
В безкровні дні… І пізно вже світає,
А ми з тобою – ніби вже й не ми.
 
Ще листопад… Болить любов остання.
Зіщуливсь день, закутався в туман.
Долоньки осінь приклада до ран –
І нишкне біль… Але то все обман.
А верби хилять над водою стан,
І ясени вже скинули крисані.
 
Ще листопад… Усе ще падолистом
В чеканні снігу тішиться земля.
– О, звідки біль цей, – плачу, – звідкіля?
Та інеєм вкривається рілля,
І вогнище жаринами стріля…
Нема розради… Вітер в полі чистім.
 
Ще листопад…
 
01.11.2018