Август (на украинском языке)

Август (на украинском языке)
СЕРПЕНЬ
 
Гримали грози серпневі,
Грізно гукали громи,
І, недочесані вітром,
Слались під ноги отави.
Сонця стовпи полудневі
Зводили птахи крильми,
І вже прощалися з літом
Вранішні зорі злотаві.
 
В яблуках стигли рум’янці –
Серпень медовий горів.
І рушниками над степом
Дим – гіркота полинова.
Вже вишивались багрянцем
Крони сумних яворів…
Світ переповнював шепіт –
Доль непочута розмова.
 
24.10.2018