Я збираю листки

Я збираю листки
Тануть зорі, мов грудки цукрові,
І туманом сповитий світанок.
Я збираю листки кольорові,
Що вкривають барвисто мій ґанок.
Стиглі грушки, від холоду скуті,
Забувають вже вранішні роси.
У осінній депресії -скруті
Вкрию шаллю неприбрані коси.
На іржавую землю під грушу
З тихим шелестом  лист опадає.
Я боюсь застудить теплу душу,
Що спокою, спочинку  не знає...
Осінь , жовта хвороба раптова,
Шурхотить і стискає у грудях.
Сподіваймось на весну ми знову.
Сподіваннями й жити ми будем...
 
Графіка автора