сердце ( на таджикском)

сердце  ( на таджикском)
Барафшон,гуссаро ,эй дили ман
Барафшон ашк, эй дидаи ман !
Барафшон резаи бахти шикаста
Гарчи ,хун чакад аз захми бурида ....
.
Лабони пуртассумро бикаш,дил..
Нигохи гарм бикаш бо килки мушкин
Бичин ,хар лахза мехрубони..
Бичин,мехри борони тирамохи
 
Накан уммед аз лахзаи хуш !
Накан чашму дил аз шеъри мазкур...
Накан дил аз боги зиндагони
"Ки дар пири бидони " лаззати умр ...
 
Бигир мазмун аз шеъри ширин.
Бишав масрур .. аз хар барги заррин,
Бубин дар субх ранги зиндагони..
Бубин хар субх уммеди зиндагони ...
 
Барафшон,гуссаро , ки дигар наояд
Барафшон ашк.. ,ки дигар нарезад !
 
Бикаш , хуш хар лахзаи умр .. ..
Гахе ,боре еди маро кун... ..
 
Махфират Шукухи
16,08
22,10,2018
 
------------
*Ки дар пири бидони кадри пири- А. Рудаки
 
Махфират Шукухи
16,08
22,10,2018