Срібні роси

Довга-довга ніч осіння
Простирадлом зоряним
Та й накрила небо синє.
Летіла просторами:
 
І лісами й долинами
Навперейми з вітром,
На травичці розсипала
Намистечко біле.
 
Позбирати ж то не встигла,
Світанок підкрався,
Так залишились краплинки
На землі лежати.
 
І вже ніченька не може
Знайти те намисто,
Назва його - срібні роси
Кришталево-чисті.
 
2015 р.