Кастрычнiк

Кастрычнiк. Так, её не здарма завецца
Гэтым светлым ды чароуным словам.
I як быццам музыка лiецца
Лiстападам рознакаляровым.
 
Воблакi бялюткiя па небе
Праплываюць быццам каравэлы.
Жаурукi у вырай адлятаюць,
Павуцiнне шумацiць нясмела.
 
I гарыць чырвоным, жоутым счетам
Лiсце, шло шапочка над нагамi...
Вось i развiталiся мы з летам -
Паляцела, машучы крыламi.