Знав я такых лаjскавых!

Знав я такых лаjскавых!
Сцелюць прыкрасна завшы
 
Еслі тебя подбрасвают,
Значіца, ты Барс уж прам!
Ну, вмееш і брасам вплавь ж.
А шо тут ля нам.
 
Вот воно j выплывае к нам,
Гэтэ во, шо оказіjка зь.
Ну, Сон тоj давнышныj
Да про ціп лань.
 
Ах, как ана ласкава:
Васілёчек моj? Здравствуj, брат!
Как ты пажываеш там?
Да шэ j іj сам...
 
Ну, я шэ j ны бачыла,
Шоб мужчынка да прам пропав!
А ты вот остався так.
Да, прамо монах.
 
І так мы і сяк с тобо:
Ну, ні трогаj, ні цапаj вжа!
Но, відя, шо ты дурак,
Я счас пуддамсь!..
 
І ножынькы в танцы аж:
Вот, більё полоскаю в тазь!
І голынька чуть лі вжа...
А Васыль хоть бы j хны.
 
І тагда пашла падла в раж:
Іш, ля мне агурцы сабрамш!
Да ненавіжу тебя!.. –
А как жэ Нарав?
 
Знаем мы жэнщін норавы:
Коль ненавідеть можіт даж,
Знать, любіла дебільнага.
Да вот тот не слізняк.
 
І эта вспакаjвае:
Не зря-та веть бавілісь.
Ну, Ліск паняла хатя б,
Шо j ана неправа: да, бум развіватц!
Осень, ана взяла ш.
 
...вот тожэ ведь ласкова.
А поjды сполоскаjся в іхь