Шо шэ трэга тут вам, коль пінёк

Шо шэ трэга тут вам, коль пінёк
Мы спускаемся с гор. С самоj мощноj вершіны.
Где снега да провал. І тропінка е j к вам ш.
Только в7 невдомёк, шо шэ есця гордынька,
На которую Конь наступат.
 
Погасы ж свіj огонь. Шо шэ чорныj чы рыжыj.
І тогда ты поjмёш, можэ, крохы j того,
Шо плетётц за тобо, ліш бы взнаты прычыну:
Ну, с чево ето Коць да за Мышко бігом.
 
Ах, да мы ш на Собор з! За борзымы да білымы зь.
А мызь тым но в того j е свящэннэ, мо, щось.
Бо ны с того ны с сёг взев да j выробыв мылыj
Очынь дажэ j кніжонк да про То.
 
Да куда хто вазьмёт. Эт жэ во на абочыньцы.
Да і бодрыj заоч гэтоj шэ бадзыгон.
От коб он без усов да і бы бес кепчонКі зь,
Како бякы в лесок поскакалы фпірод.
 
Мы змешаем все ложкы! І місочкі! Конычок!
Шо за мода ф Тігров всё отдельн от народ?
Задаёшсі небось? Ты з Учітелем? Господі!
От мы j тут і прышов до горшков.
 
Хто шо поjмэ в того, хто оно во проснёца,
Да і зразу, ага, ціп за мёд да чаёк сь.
А не сходзе, дзе попыл повэрху картоплічкаф.
Ну, в кавычках ціп-топ. Да j свабодн ад 3вог.
 
Нам бо трэ но тварог. Да авёс да пладов якіх.
І ці прама-ткі дрощ-сахаров-сольк-перцов.
Ібо мяс, нет і мов, ны біром, бы j картошычкы.
А ны то шо шэ вам селядцов са грыбком-с.
 
Нету мовы j пра то, шо шэ кланятысь в ножычкы
Дэсь якымся калхозь держіморд с сенакоськ.
От махнув пару раз старажытныё косочко.
Да j збыраю прыплод Маткі Боск.
 
...а воны ж мають ось ціляФон!
І ім всё задаромн робе пёс