Спориші

Спориші, спориші, спориші,
Так давно вже ніхто вас не косить.
Біль і тугу мою заглушіть,
Все єство миру й злагоди просить.
 
І під сонцем, дощем й на вітрах
Всеньке літечко ви зеленійте.
Я пройдуся босоніж по вас,
То й не так мені буде боліти.
 
І полегшає враз на душі -
Лиш торкнуся листочків-долоньок.
Ви цілющі таки, спориші,
Бо частинка батьківського двору.
 
2016 р.