В ДУШІ ХУРДЕЛИЦЯ СПІВАЄ...

В ДУШІ ХУРДЕЛИЦЯ СПІВАЄ...
***
 
 
В душі хурделиця співає,
Під сніг, що сипле ще згори,
Усе навколо забавляє
В сріблясті білі вечори.
 
Ялинка світиться зорею,
Зірки зійшли на небозвід.
Зима здається вже чудною,
Про це співає Холод-Дід.
 
Це він, Мороз, у ліс приїхав
На трійці біленьких коней,
Враз заскрипів, на ліс заохав
Хрумтливий сніг із-під саней.
 
Назустріч йде, немов пливе,
Снігурка зо;ряна та ясна,
Всім побажання роздає
На дні ясні, прекрасні.
 
А сніг все сипле і кружляє,
Чудовий настрій подає,
Так він усіх завжди кохає,
Всім подарунки роздає.
 
Під спів хурделиця гойдає
Дбайливі мрії водночас
Та й у щасливий рік скликає
Усіх, хто в ліс мандрує раз.
 
Ой ти, Морозе, й ти, Снігурко,
Я обіймаю вас обох.
Прийшлась мені та ваша бурка,
Що зайняла весь мій обоз.
 
Вже не страшний морозець
лютий,
Мені вже гаряче. Тепло...
Усіх вітаю з Новим роком,
Щоб щастя річкою текло.
 
7.01.2012