Відпливає серпня човник

Вже відпливає вдалеч серпня човник,
Гойдаючись на хвилях, мов листок,
Та залишило літо кошик повний
Смачнющих ягід, яблук та грушок.
 
І виноградом всіх почастувало,
Спекло пухкий рум"яний коровай
Із нового та щедрого врожаю,
Щоби гостинно осінь зустрічать.
 
А та в розкішній тихо йде короні,
Тривожить душу доторком долонь.
Б"ють копитами багрянисті коні,
Викрешуючи золото-вогонь.
 
2017 р.