Шкільний дзвінок

Шкільний дзвінок співає малиново,
За парти кличе хлопців та дівчат.
Та не для мене він лунає знову,
А для моїх улюблених внучат.
 
Вже майже пів століття промайнуло,
Коли для мене він тоді дзвенів.
Ті роки безтурботні не забула
І дорогих мені учителів.
 
Коли його я чую - чомусь плачу,
І серце б"ється в грудях, мов пташа,
Наче свою далеку юність бачу,
Яка в життя доросле поспіша.
 
2016 р.