У ледзяныя саркафагі...

У ледзяныя саркафагі закаваў мароз азёры,
І бялеюць быццам стягі на дрэвах снежныя уборы.
Іглістым шэранем пабралісь усе вакол і плот і дахі,
На вокны роўненька паклалісь узораў дзіўныя размахі.
Казыча цішынёй паветра,
Празрысты ранак калыханкай
Паслаўся каля самых ганак
У дрымоце салодкай і смачна-мяккай.
30.03.18