Місто(Город)

Місто(Город)
Місто
Самотня сила ,незалежна,
Полонить місто у обійми,
Хто доторкнеться обережно,
Скарби бетонні звідти вийме.
 
Захопить душі обома,
Руками із бетону й сталі,
Ще залишається пітьма,
І листя сповіді опалі.
 
Оголить правду навіки,
І забере до себе в пути,
Закриє двері на роки,
Самотність залишилась бути.
 
А місто лине вдалечінь,
Все за собою забирає,
Останній пил із поколінь,
Лиш теплий подих й птахів зграї ...
 
Метала сила й міць парує ,
Все ,задихаючись, кохає,
Жорстока радість не існує,
У вікнах дому застигає.
 
На пульсі руку все тримає,
Я чую шуми механізмів,
Життя потоки зупиняє,
Виснажні плоті організмів.
 
Той стук коліс як ритми серця,
Полонить темпом відчуттів,
І тихим ехом озоветься,
Та неосяжність відкриттів .
 
Нестримно прагнуть люди-кораблі,
Пристати к берегам ночних портів ,
Відчути теплоту батьків й землі,
Піти від сильних , рясних холодів.
 
Я залишаю темпи міста ,
І поринаю в насолоду,
В природу силу, вільну й чисту,
У літню свіжу прохолоду.
                     Назавжди