За порогом дев’ятим...

За порогом дев’ятим...
За порогом дев’ятим,
В степовім океані,
Не шануються грати
І залізо кайданів.
Там гудуть очерети
Про діла старовинні,
Там шаблі та мушкети
І душа – кращі стіни.
В будь-яку пору року
Чути подвигів поступ
Та легенд тихі кроки,
Треба вслухатись просто.
 
 
Ілюстрація - картина "Дніпровські пороги" Сергія Світославського (1885 р.)