Украiна

Украiна
Спаплюжена моя країно,
Сльозами вмита споконвiк, -
Де мати скиглить знов за сином,
Сiм'ю - ховає чоловiк ...
 
Сталевий ГРАД без жалю лупить,
Слов'янська всюди ллеться кров, -
Та ми збираемо до купи,
Надiю, Вiру та Любов!
 
Так, згинуть наши вороженьки,
Немов роса на Сонцi, вщент:
Мiй рiдний край, Вкраїно-ненько,
Aнглiйський кИдай вже акцент!
 
Нас ворог роз'єднати хоче,
В гiркий наш, недолугий час ...
Ну ж бо, брати, вiдкрийте очi:
Лише любов врятуе нас!
 
Лише любов, лише довiра,
Лиш прОщення i каяття ...
А для чужих усiх кумiрiв -
Лиш багаття i забуття!
 
Ти будеш жити, Батькiвщино,
І квiтнуть, всiм смертям назло!
Всiх - бiлорусiв та русинiв,
З'єднає добре ремесло!
 
Любов та нiжнiсть гоють рани,
Й серця, розбитi на друзки, -
Нiч пройде, i настане - Ранок,
Мир, спокiй, радiсть - на вiки!
 
 
Запорiжжя, 2016.