Лови копійку, бідолахо...

Лови копійку, бідолахо...
Лови копійку, бідолахо,
Хоча… хіба поможе це,
Коли життя страшніше плахи,
Й зв'язок загублено з Творцем?
Коли ще серце б’є у грудях,
Й від розуміння не втечеш,
Що ходять непотрібні люди,
І ти їм непотрібний теж.
Що ти один на всю планету.
Один-однісінький. В юрбі.
Утім… лови собі монету,
Дай трохи сенсу цій добі.
 
 
Ілюстрація - картина Л.Премацці "Східний жебрак" (І половина ХІХ ст.)