Ще червень кличе сонце голосами...

Ще червень кличе сонце голосами...
Ще червень кличе сонце голосами,
Розлитих теплим небом мов вода,
А я чомусь сумую за лісами,
В яких гуляє осінь золота.
В які туман приходить на вечірку,
Налиється в яруги і мовчить,
Мурашник закрива останню дірку,
І тче павук свою летючу сіть.