Бузковим світлом наливався схід...

Бузковим світлом наливався схід...
Бузковим світлом наливався схід,
Доба години рушила останні,
Два пастушки з маленьким стадом вбрід
Поволі переходили ковбаню.
Зморився вітер й більше ані руш,
Застигла в небі хмарка бородата,
Лише круги розходились довкруж,
І босі хлюпотіли ноженята.
Якісь пісні котилися здаля,
Повітря заливаючи помалу,
І слухало замріяне теля,
Та вухами з такої втіхи пряло.
 
 
Ілюстрація - картина Миколи Пимоненка "Брід" (1901 р.)