У Парижі

В човні по Сені, на легенькій хвилі,
наче повірив в нереальний сон.
Шансон французький як прекрасний фон,
гітара та старий акордеон...
 
На мить лише не думати про дім,
та про фантазії підступні, хижі,
важких думок, гнітучих розум, дим -
на набережній Сени теми свіжі.
 
Пісень усіх, минулих та майбутніх,
полів тих Єлисейських, незабутніх
на набережній Сени теми свіжі.
Коли востаннє я був у Парижі!..
 
У Луврі Мона Ліза без прикрас,
із посмішкою теплих світлих вуст.
А мирно спочивають в Пер-Лашез
Джим Моррісон, Едіт Піаф та Пруст.
 
Монмартр, базиліка Сакре Кер,
Парижу Триумфальна знана арка,
Версалю розкіш сяє й дотепер
та Ейфелева вежа, диво-марка.
 
Пісень усіх, минулих та майбутніх,
полів тих Єлисейських, незабутніх
на набережній Сени теми свіжі.
Коли востаннє я був у Парижі!..
14.06.2018.