Нотатки відвертості

***
День згасав повільно. Вона любила спостерігати, як небо переходить від холодного блакитного, до гарячого червоного, рожевого, жовтого...
- Як тобі фіолетовий?
- У когось - це колір життя.
- Поясни, про що ти?
- Асоціація з пофігізмом. Коли люди забувають про стереотипи і кліше. Але це не означає, що фіолетовий не емоційний, він відвертий. Колір свободи не тільки думки, а й дій.
- Ти про анархію?
- Ні, я про вибір бути собою. Його обирають люди творчості, трохи дивні, нестандартні... Кожен день - це новий відтінок. Обирай, який хочеш.
- Який ти обрала б для себе?
- Важко відповісти, деколи втікаєш і здається, пітьма забирає тебе в свої володіння.
- Як тоді бути, коли ти в пітьмі?
- Один промінь світла - і весь спектр кольорів знову світиться для тебе. Ще чаю?
-Ні, треба поспати. Не пий так багато, кажуть, в ньому більше кофеїну, ніж в каві...
Ніч надихає і приховує те, про що людина мовчить кожного дня.
©К.К.