Порожнім

Ти бачила біль?
Скажи, чи ти знаєш?
Як воно нудить,
Коли їх втрачаєш.
Дихати важко,
Ти рвешся, чекаєш,
Боляче, страшно,
І знову втрачаєш.
Бачила щось,
Окрім тлінного золота?
Серце є камінь,
Нічого крім холоду.
Тільки порожність,
Лиш тінь від людини,
Тваринні інстинкти,
Вульгарні картини.
Бачила чисту любов і невинну?
Ні, бо сліпа.
Запізно, не встигла.
Усмішка липова
Як необхідність.
Нема і поваги,
Нащо та гідність?
Бачила щось
Окрім, цього невічного?
Ти посміхнешся,
Облаявши ввічливо...