ВЕРОНИКА

ВЕРОНИКА

Аудиозапись

Я посетил свои пенаты,
Где годы юности провёл,
Был каждый угол пуст и гол,
Покрыты мхом все стены хаты.
И стало в мёртвой тишине
Как никогда тоскливо мне.
Сад наводнила повилика,
Осот, крапива, лебеда.
Нет от былого ни следа.
И только имя Вероника,
Что я на дуб нанёс ножом,
Напоминало о былом.
Шуми, мой дуб, густою кроной
И к небу вечному тянись,
Чтоб заодно вздымался ввысь
Неистребимый рукотворный
Моей любви давнишний след
Ещё, быть может, сотни лет.
 
Оригинал стихотворения Максима Богдановича:
 
Ізноў пабачыў я сялібы,
Дзе леты першыя прайшлі:
Там сцены мохам параслі,
Вясёлкай адлівалі шыбы.
Усё ў пылу. І стала мне
Так сумна, сумна ў цішыне.
Я ў сад пайшоў. Ўсё глуха, дзіка,
Усё травою зарасло.
Няма таго, што раньш было,
І толькі надпіс "Вераніка",
На ліпе ўрэзаны ў кары,
Казаў вачам аб тэй пары.
Расці, узмацовывайся, дрэва,
Як манумент жывы уставай
І надпіс к небу падымай.
Хай нерухомы слова спева:
Чым болi сходзіць дзён, начэй,
Тым імя мілае вышэй.
 
Автор музыки Игорь Лученок, исполняет песню ВИА «Песняры».