Говорять, що життя це довга смуга

Говорять, що життя - це довга смуга,
печалі й радощів, а в серці - для кохання.
Холод для ворога, і де тепло для друга,
і щастя - ошелешене чекання.
 
Говорять про життя, - це дивний ліс,
чи рай, для почуттів і для цвітіння.
Для творів, для пісень, для рідних рис,
і для великого смиренного терпіння.
 
Але ж здається смуга ця життя,
складається з думок і почуттів.
Із помилок, за ними - каяття.
Із багатьох невиконаних слів.
 
Із мішури, де втулено краватку.
Нещирих посмішок, і гарних слів.
І проміжок, залишених на згадку,
красивих і шалених почуттів.
 
Де в суєті безмежній і убогій,
пронизливості красномовних слів.
Так само зріють квіти при дорозі,
в пилу, що від доріг і почуттів