Травневий вечір

Під крапельно-сріблястим покривалом
Зелена соковита жде трава
Щоби проміння сонячне дістало
А поки що дрібненький дощ трива.
 
Десь осторонь співа свої сонати
Закоханий,до ранку соловей
І зовсім йти не хочеться до хати
То ж на подвір’я кличу я дітей.
 
Щоб відпочили трохи від забавок
Почули дивний той травневий спів
Солодкі принесу до чаю страви
І не жалітиму для них ласкавих слів.
 
Ось так сидів би з ними до світанку
Але кусає злюща комашня.
І верещить ,скоріш біжить до ґанку,
Покусана тікає дітлашня.
 
Лише дружина поряд залишилась
Щоби зі мною радість розділити
Легкою ковдрою від холоду прикрилась
Бо ніжне тіло варто все ж зігріти.
 
Як голубки обидва воркували
Про ніч чудову ,щасття і любов
Вже солов’ї всі пісні проспівали
І сонце піднялося в небі знов.
Сосєдка О.Д. 18.05.2018 р.