НЕБЕСНІЙ СОТНІ

НЕБЕСНІЙ СОТНІ
Цвітуть на Майдані тут маки червоні,
На вітрі безжальнім пелюстки тріпочуть,
А душі на варті – суворі, безмовні –
Молитву Вкраїні із неба шепочуть.
 
Загін небеса зустрічали тривожно –
Ту Сотню небесну, орлів сонцекрилих.
Гірчить полином тут сльозиночка кожна,
Як думаю, що і жили б, і творили…
 
Плече у плече, ряд у ряд ви повстали
Згадаю – і градом враз сльози пекучі –
Скалічені душі й тіла підпливали
Там кров’ю… Та думи гнітили болючі!..
 
Із вірою в серці… Зоріли заграви,
А прапор країни тремтів від запалу.
Навіки святими лишаться криваві
Місця, де життя у людей відібрали!
 
За правду, свободу, урівнене право
Зібралась країна і разом повстала.
Від нечисті щоби звільнити державу,
Щоб діти й онуки у мирі зростали!
 
Ми вас пам’ятаєм, відважні орлята.
Літайте, безстрашні, бо з вами сам Бог.
Ми вік не забудем, як брат йшов на брата
Впродовж і років, і століть, і епох…
 
Наш дух український катам не зламати!
За дім свій і край свій устали ми нині
Вогню в цій війні чи не досить палати?
Героям – безсмертя і мир – Україні!
 
03.05.2018 р