НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ - НІЩО НЕ ЗАБУТЕ !

НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ - НІЩО НЕ ЗАБУТЕ !
«НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ-НІЩО НЕ ЗАБУТЕ!»,-
Карбується в серці людському вогнем.
Героїв стокрилих вже не повернути ,
Ми вдячні вам , рідні, за те, що живем!
 
Сміливо й відважно ви нас захищали,
На ворога кидались дружно у бій.
Ви сльози з обличчя та кров витирали
І тихо молились іконі святій…
 
В похмурому небі снаряди свистіли ,
І кулі летіли , неначе зірки…
Ви миру, ви щастя Вкраїні хотіли
Та рідним писали в листівках рядки…
 
Ви йшли напролом , залишаючи трупи
Своїх побратимів , позаду в степах…
І вам не зібратися більше докупи…
Їх прах розлетівся по сизих вітрах...
 
Ніколи додому їм не повернутись.
Звільнили від ворога землю свою!
І в мирній країні їм вже не проснутись.
Життя віддали за народ у бою…
 
Мільйон обелісків на братніх могилах
Та небо безхмарне граніт розтина!
Хвилина мовчання. Кров стигне у жилах.
Та спомин , що знов в ті роки порина.
 
Тут прізвища й дати у бронзі злилися.
Навіки їх подвиг в серцях збережем.
І мак із барвінком так міцно сплелися...
І небо сумує скорботним дощем!..
 
А тим, що живі залишились солдати –
Велика подяка та низький уклін!
Ми будемо вас все життя шанувати,
Схилившись до стомлених ваших колін.
 
«НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ-НІЩО НЕ ЗАБУТЕ !»,-
Дзвоном-набатом в скронях дзвенить.
Як стриж гомонить в піднебессі лиш чути.
Вкраїна завмерла…Це пам’яті мить!..
 
Вкраїна завмерла…У серці щимить!..
 
Вкраїна завмерла…В душі так болить…
 
Болить…Болить...
 
Болить…
 
7.05.2018р.