МОЯ МОВА-КАЛИНОВА ,СВІТАНКОВА !!!…

МОЯ МОВА-КАЛИНОВА ,СВІТАНКОВА !!!…
Моя ти рідна, калинова мова!
Неначе перли, сиплються слова…
Ти – подих вітру тихий з-за діброви,
Блакить небес і моря синява!
 
Моє цілюще в спрагу джерело,
Що напуває душу знов і знов,
В тобі відвага, сила та добро,
І ВІРА, і НАДІЯ ,і ЛЮБОВ!
 
У тебе очі, мов волошки сині,
П’янить твій погляд, манить повсякчас,
А руки в тебе – крила лебедині,
Що обіймають, захищають нас.
 
Звучиш ти ніжно, лагідно й пісенно,
Чарівно ллються з вуст твої слова –
Як та зоря палаюча вогненно
У лютий холод серце зігріва.
 
Ти – як та пісня рання, світанкова,
Ти – як квітки, уплетені в вінок…
Моя співуча, мелодійна мова,
Ти запальний та пристрасний танок!
 
Збираєш всіх в сім’ї щасливе коло,
Лікуєш ти скалічені серця!
Не буде мов таких ніде й ніколи –
Не маєш ні початку, ні кінця!
 
Така жива, співуча та багата,
Ідеш крізь терни до святої волі…
Відверта, щира, ніжна та крилата,
Нас захищаєш від лихої долі!
 
Цінуйте рідну мову українську –
Складали нею прадіди казки.
Її учіть, плекайте – материнську,
Даровану нам Богом на віки!
 
Хай щастям дім наповниться по вінця,
А мова рідна вкаже вірну путь!
Це честь велика – зватись українцем!!!
ТИ МОВУ УКРАЇНСЬКУ НЕ ЗАБУДЬ !!!
 
1.05.2018р.