Сьогодні зрізали тополю...

Сьогодні зрізали тополю...
Сьогодні зрізали тополю,
Звалили велетня без слів,
Ніхто її не слухав болю,
Ніхто прощення не просив.
Гарчала зголодніла пилка,
У вікнах дзеленчало скло,
Світила сонячна тарілка,
Та тільки тепло не було.
Натомість вистачало солі,
І до думок чіплявся гнів…
Сьогодні зрізали тополю.
Звалили велетня. Без слів.