Жили в Союзе три сестры (на белорусском языке)

Звеку тры славянския народы,
Злиушыся сямьёй, як тры сястры,
Працавали и жыли у згодзе
Ад зары да самае зары.
 
Беларусь - малодшая сястрыца.
Украина - памиж их расла.
Светачам и яркаю зарницай
Им была старэйшая сястра.
 
Дык што здарылася з нашаю сястрою?
Тут нияк у толк я не вазьму.
Нехта их спакусиу за мяжою
И падбиу братоу чыниць разню.
 
Зацярушыу вочы пиражками.
Абдурыу. И горы абяцау.
Пасялиу ён злобу памиж нами,
А у замен нящасце даравау.
 
И адкуль яны усе узялися?
Парашэнки и Яцынюки.
И навошта яны вам здалися?
Гэтая брыда и гаунюки.
 
Грыунами кишэни набиваюць.
Адмываюць грошы на вайне.
Тольки Вашы дзеци памираюць,
Их дзяцей нящасце не кране.
 
Дык ци варта Вам да их тулицца
У чаканни новых пиражкоу?
Зноуку перакрэслеваць границы,
Што злучыли нас з дауных вякоу?