Украинский солнечный зайчик

Сховалося сонце якОсь за хмаринку,
Та промінь знайшов в ній маленьку шпаринку,
Крізь неї він весело нам підморгнув,
До нашої хати із неба стрибнув.
На дзеркальце там випадково попав
І сонячним зайчиком раптом він став.
Як будемо дзеркальце ми направляти,
Так сонячний зайчик і буде стрибати.
Оббігав цей зайчик всю нашу оселю,
Стрибнув із підлоги одразу на стелю.
Був тільки що зайчик в розкритій долоні,
Та ось вже він бігає по підвіконню.
Стрибає наш Мурчик за ним по всій хаті,
Та сонячний зайчик не можна впіймати.