Дощ і Дощиха

Дощ і Дощиха
Гуляють за вікном Дощ і Дощиха...
Шкода, що люди бачать тільки Дощ...
Вона йому шепоче ніжно, тихо,
А він дарує їй асфальти площ.
 
За руки взявшись, хлюпають ліниво,
Глибінь калюж вимірюють удвох...
Цей хмарний день для них маленьке диво :
Їм зустріч дощовий дарує бог.
 
А Дощ цілує її мокрі губи
І розлива струмки її ногам...
Обнявшись, потім підставляють груди
Назустріч невпокореним вітрам.
 
Допитливо заглянуть в сонні вікна,
Умиють сонце, сховане між хмар,
Промчаться вихором між мокрим віттям
І відпочити зазирнуть у парк.
 
І Дощ, як справжній джентельмен дбайливо
Сховає свою даму під плащем...
Ви придивіться, це не просто злива -
Це рандеву Дощихи із Дощем...