Дзвін
Любов Шевчук
Дзвін
Лікує душі покликом Тридзвін,
В дім Господа, призивно закликає.
З продавніх літ, є оберегом він,
Цей фіолет, цілющу силу має.
Звичайний, Чистий, Пісний і Рідкий,
Дводзвін - у дзвони двічи ударяє.
Звук Перезвону- чистий і швидкий,
А Перебір – небесну силу має.
Ударом била, кличе душі Благовіст,
Тридзвонить честь Святого Воскресіння .
Пробудить світло і наповнить зміст.
Христос –Дзвонар, надія на спасіння.
Далеко десь, відлуння полонин,
Трембіти звук від вовків захищає.
Мольфар із зачарованих картин -
Руками грізні хмари розганяє.
Кружляє в танці дикому шаман,
Б’є в бубен і злих духів відганяє.
І його, глухих тонів там-там,
З земних глубин, енергію черпає.
Лікує - небо, зцілює – земля,
Об’єднує добро, віра народи.
Ще істини, не спахані поля,
Але любов, дає вже перші сходи.
Дзвін прощення - сльозинкою бринить,
На краще нас, примушує змінитись.
Тілом Христа і кров’ю причастить,
Бальзамом в наші душі буде литись.