Осеннее (на украинском языке)

Осеннее (на украинском языке)
***Там, де вогнища кленів палають
Під засмученим, змученим сонцем,
Там, де жовтень давно вже все знає –
І про ниточку срібну у голці,
Тій, що зорі небесні гаптує
На поталу сумному безмежжю, -
Там нас осінь від болю рятує
Тихо, тихо так, обережно.
 
Там, де сонце лягає спочити
Серед ніжно-скривавлених кленів,
Там, де лебеді плачуть, як діти,
Розставання набравши в легені,
Відлітають у вирій заграви
За журними гусей табунами, –
Осінь там вже одержала право
На престол. Тільки – що буде з нами?
 
22.02.2018